Sanat, tasarım, moda, yemek… Ne ararsanız İtalya’da en güzelini bulabilirsiniz. İtalya’yı eşsiz kılan en büyük özelliği güzelliğe verdiği önem diyebiliriz. Tabii İtalyan erkekleri de tıpkı ülkeleri gibi bir üne sahip, giydikleriyle ve stillerini öne çıkarma becerileriyle dikkatleri çekmeyi başarıyorlar.

Trendlere Kendinizi Kaptırmayın

İtalyan erkekleri için trendler gelip geçicidir ve onların peşinden koşmak anlamsızdır. Onlar giyinmeyi kendilerini ifade etme biçimi olarak kulla^nırlar. Yine de eskiye sıkı sıkı bağlı olduklarını, klasikten vazgeçemediklerini düşünmeyin. Orta yolu bulmak onların işin. Çağdaş renkler, baskılar ve desenlerle klasik çizgileri ve siluetleri birleştirmeye başladığınızda, siz de bir İtalyan erkeği gibi giyinmeye adım atmış olacaksınız.

Ayrı Parçalara Odaklanın

Vücut ölçülerinize göre özel dikilmiş bir takım elbiseniz yoksa, artık olmalı! Tabii artık birçok markanın geniş beden yelpazesinin olması özel dikimden uzaklaşmanıza sebep olabilir. Seçenekleriniz bol! Yine de takım elbise alışverişi sırasında ayrı parçalarla da kombin yapabileceğiniz tasarımları seçmeye odaklanın. Ceket ve pantolon takımlarınız ayrı giyilebilecek ve başka ceket ve pantolonlarla bir araya gelebilecek modeller olmalı.

Yaz için keten ya da pamuklu, pastel tonlarda, lacivert ya da bej blazer ceketler, kışın tüvitler, yün veya kaşmir ceketlere yatırım yapabilirsiniz.

Giyinmeyin, Kıyafeti Yaşayın!

Çok iddialı olduğunun farkındayız ama bu özellikle vücut tipinize en uygun modelleri giydiğinizde anlayacağınız bir his! Giyecekleriniz ne olursa olsun üzerinizde emanet durmadığına emin olmalısınız. Seçtiğiniz aksesuarları kombin öle gerektirdiği için değil, gerçekten o görünümü yakalamak için kullanmalısınız. Dolayısıyla aksesuar seçimi, kombinin üzerinizde nasıl görüneceğine de etki edecektir.

Formaliteyi Bozun

Takım elbiseler, ceket ve pantolon ikilileri her zaman daha resmi ortamlarda tercih edilse de İtalyan erkekleri için günlük hayatın bir parçası olabilir. Ancak bu takım elbiseleri kendinizce yorumlamanız gerekebilir. Örneğin ceketin altına bisiklet yaka bir tişört ya da düğmeleri açık bırakılmış bir gömlekle tamamladığınız ceket, resmiden çok stil sahibi görünür.

Mükemmelliyetçi Olmayın

Sanki üzerine hiç düşünmeden ne bulduysa giymiş gibi bir görüntünün üzerine aslında ne kadar düşünüldüğünü tahmin edebilir misiniz? İtalyan erkeklerinin alameti farikası biraz da bu! Örneğin, kemer takarken tokayı merkezden uzaklaştırmayı deneyin ve ardından artık deriyi kemerin etrafına sarın. Ya da tıpkı Danilo Zanna gibi kombinlerinizi sandaletlerinizle tamamlayın.

Kuralları Bilin ve Onları Bozun

Koyu renkler sadece kışın, açık renkler sadece yazın mı giyilir? İtalyan erkekleri için hayır. Öncelikle renklerle biraz daha iyi anlaşın. Yeşil gömlekler, pembe tişörtler, beyaz pantolonlar ya da desen üstüne desenler… Beğendiğiniz tüm renkler stilinizde yer bulsun. Yakasız bir gömlekle ceket giyilebilir mi? Neden olmasın? Önce iyi giyinmenin yazısız kurallarını keşfedin sonra onları kendi zevklerinize göre bozun ama bunu yaparken aşırı kaçmamalısınız. Bunun yerine dikkat çekici bir parçanın etrafında şekillenen daha sade tonlar ve tasarımlarla kombinini şekillendirin.